Kerroin taannoin Nude Productionsin tiimin vierailusta Jyväskylään Antishop-nimiseen erotiikka-alan liikkeeseen. Antishopin nykyisen imagon luoja ja yrityksen omistaja Tapio Ruppa, eli tuttavallisemmin Tapsa, ei kuitenkaan ole vain menestyvä liikemies, vaan myös perustaja eräälle monien elämän muuttaneelle yhdistykselle. Yhdistys on Bizarre Club, ja se mahdollistaa omien mielihalujen ja fantasioiden toteuttamisen fetisismin ja sadomasokismin kentällä. Tässä postauksessa tutustumme tarkemmin yhdistyksen toimintaan ja sen bileisiin, jotka vapauttavat vieraansa estoistaan ja antavat nautintoja kaikille aisteille.

Mistä on kyse?

Bizarre Club nojaa toiminnassaan vahvasti sadomasokismin ja fetisismin alakulttuurien suuntaan. Varmistaakseni yhdenmukaisuuden teidän kanssanne – rakkaat lukijat – avaan teille näiden kahden käsitteen tarkoitusta.

Sadomasokismia luonnehditaan sellaiseksi seksuaalisuuden muodoksi, jossa akti itsessään ei ole pääasia, vaan S/M-sessioissa tärkeää on kiihotustilan vahvistaminen ja säilyttäminen; rakenne on roolileikissä, jossa osallisina ovat alistaja ja alistuja.

Fetisismi taas kuvaa seksuaalista kiinnostuksen kohdentumista yhteen tiettyyn elementtiin. Kohteena voi olla esimerkiksi jokin erityinen kehonosa, vaate/vaatetus tai materiaali. Useimmat fetisismit kohdistuvat vaatetuksessa tavanomaisista materiaaleista poikkeaviin, kuten kumiin, nahkaan ja PVC:hen.

 

bizarrekuva

 

Yhdistyksen perustaminen

Kaikki alkoi Tapsan omasta mielenkiinnosta fetisismiin ja sadomasokismiin sekä hänen omista unelmistaan näiden käsitteiden tiimoilta. Mies oli kiertänyt ahkerasti Euroopan S/M- ja fetissibileissä, mutta tarve tuoda se lähemmäs hänen omia kotikontujaan ei vaiennut. Jossakin vaiheessa matkaa mukaan liittyi myös Antishopin toinen nykyisistä omistajista, Tapsan vaimo Tarja. Pariskunnan yhteinen haave vahvistui ajan mittaan ja visio Suomen keskellä Jyväskylässä vaikuttavasta yhdistyksestä muotoutui uomiinsa. Vettä myllyyn lisäsivät Antishopin asiakkaat, jotka väläyttelivät ideoita bileistä, joissa kaikki alasta kiinnostuneet voisivat pukeutua nahkaan, PVC:hen ja kumiin sekä jakaa yhteiset intohimonsa. Tällöin Antishopissa vasta työntekijän kengissä pyörinyt Tapsa keräsi vahvistusta omalle visiolleen.

Vuonna 1999 Bizarre Club otti ensimmäisen askeleensa kohti konkreettista perustamista. Tapsa vaimoineen vieraili paikallisen SETAn fetisseihin ja S/M-toimintaan erikoistuneen ryhmän kokouksessa puhumassa teeman mukaisia bileitä järjestävästä yhdistyksestä. Vaikka idea ei saanut huikaisevaa kannatusta ryhmän keskuudessa, oli se käänteen tekevä hetki; alle puoli vuotta myöhemmin tammikuussa 2000 yhdeksän samaa mielenkiintoa jakavaa henkilöä kokoontui perustavaan kokoukseen, jossa virallistettiin Suomen ensimmäinen pääkaupunkiseudun ulkopuolinen kinky-klubi. Samaisessa kokouksessa yhdistyksen nimi, Bizarre Club, vakinaistui yksimielisesti jäsenistön keskuudessa. Yhdistyksen toiminnan päätettiin olevan ei-kaupallista ja voittoa tavoittelematonta; pääasiana oli mahdollistaa fetisismistä ja S/M:stä kiinnostuneiden ihmisten yhdistyminen ja kohtaaminen.

Bizarre Clubista ei kuitenkaan haluttu sisäänpäin kääntynyttä, inside-porukan kansoittamaa yhdistystä. Yhdistyksen bileisiin pyrittiin luomaan lämminhenkinen tunnelma, jotta myös ensikertalaiset ja ulkopaikkakunnilta matkaavat juhlijat tuntisivat olonsa tervetulleiksi. Myös bileiden vapautuneisuus otettiin huomioon siten, ettei niihin suunniteltu etukäteen mitään ohjelmaa – lukuun ottamatta illan aikana nähtäviä esityksiä. Vieraat itse tekisivät ohjelman ja Bizarre Club mahdollistaisi puitteet ja välineet oman itsensä ja intohimojensa toteuttamiseen.

 

blogi1

 

Let’s get the party started

Ensimmäiset Bizarre Clubin bileet olivat talkoohenkisesti toteutetut; välineitä toteutettiin porukalla yksityisellä verstaalla Tapsan omassa autotallissa. Kymmenisen kunta henkilöä yhdistivät voimansa ja pakersivat ahkerasti tietä kohti unelmiansa yhdistäviä bileitä, joissa vain mielikuvitus olisi rajana.

Ensimmäisien bileiden paikka tuotti kuitenkin päänvaivaa ahkerasti työskentelevälle yhdistykselle. Anniskeluoikeuksien epääminen Bizarre Clubin bileiden luonteen vuoksi jätti bileet hetkeksi heitteille, kunnes Halssilan Esso – sittemmin legendankin statuksen saanut paikka – pelasti tilanteen. Bileet saivat paikkansa huoltoaseman yläkerran edustustiloista. Bileiden mukaisesti paikka kuitenkin sisustettiin uudelleen, ja mm. seinät saivat mustan muovivuorauksen.

Vielä vajaa parikymmentä vuotta myöhemmin ensimmäisiä bileitä muistellaan tunnelmaltaan lämpiminä ja ystävällisinä; ihmisten avoimuus, yhteisöllisyys ja toiminnallisuus tekivät juhlista ikimuistoiset. Alkumetreillä Halssilan Esso mahdollisti bileet kolmeksi seuraavaksi vuodeksi, kunnes tilanpuutteen vuoksi oli alettava katsastamaan suurempia tiloja.

Bileiden luonne

Bizarre Clubin bileiden luonne ja järjestely ottivat jyrkän nousun kehityksessään vieraiden lukumäärän ohella. Bileisiin pääsyn ehtona ovat nyttemmin jäsenyys Bizarre Clubissa sekä asiaankuuluva pukeutuminen. Bileissä vakiintuivat sellaiset yksityiskohdat kuten dungeon (tyrmä), dark room (pimeä huone) ja dresscode (pukukoodi). Seuraavassa avaan hieman näitä käsitteitä, sillä ne ovat edelleen tärkeä osa fetissi- ja S/M -bileiden rakennetta.

Dungeon on tila, jossa laitteiden kanssa leikkiminen tapahtuu. Tila on täynnä välineistöä, joilla mahdollistetaan mitä erilaisempien vieraiden mielikuvituksen pääseminen valloilleen. Tarjolla on suuria, tilaa vieviä laitteita, mutta myös käsipelillä toimivia pienempiä välineitä kuten ruoskia ja sitomiseen tarkoitettuja naruja. Dark room on muusta tilasta selkeästi erotettu pienempi tilansa. Tässä hämärässä tilassa ihmisillä on mahdollisuus lihallisiin nautintoihin yksin, kaksin tai kimpassa. Puuhastelun turvaamiseksi tilassa on valikoima kortsuja ja liukkareita. Vaikka dark room on vapaamielinen alueensa, on sielläkin hauskanpitoa turvaavat sääntönsä; toisten akteihin ei kosketa, niitä ei kommentoida tai niihin ei mennä liian lähelle. Periaate katsoa saa muttei koskea kannattaakin muistaa, kun vierailee dark roomissa. Dresscode on tärkeä elementti fetissibileissä. Se varmistaa, että bileisiin osallistuu vain henkilöitä, jotka allekirjoittavat sen periaatteita. Yhteinen pukukoodi mahdollistaa myös yhteisöllisyyden korostumisen – toki visuaalisia nautintoja unohtamatta.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Jokaisten bileiden alkuvaiheessa Tapsa itse pitää avajaispuheen sekä kertoo käyttäytymissäännöistä. Jotta kaikille juhlijoille voidaan turvata myönteinen ja nautinnollinen kokemus, on bileiden leikeille asetettu tietynlaisia vaatimuksia.

Sadomasokismi itsessään on kaikista tarkimpien sääntöjen alaista toimintaa seksuaalisuuden ja sen toiminnan kentällä. Aina kun kaksi (tai useampi) ihminen aloittaa oman sessionsa, on ensimmäiseksi sovittava pelisäännöistä; jo ennakkoon sovitaan mitä toiselle saa ja ei saa tehdä. Lisäksi sovitaan turvasana, jolla alistuva osapuoli voi halutessaan keskeyttää session. Bileiden käytössäännöissä vanha tuttu lausahdus määrittää toiminnalle selkärangan: katsoa saa, mutta ei koskea. Kontakteja luodaan selkeillä sääntöohjeilla. Kysyminen on sallittua, kuten kiinnostaako jonkin laitteiden tai välineiden käyttö. Jos vastaus näyttää vihreää valoa, sovitaan jo edellä mainittuja perussääntöjä. Jos vastaus taas on kielteinen, kohtaaminen päättyy siihen hyvässä hengessä.

Myös toisten sessioiden katselussa on tärkeää noudattaa käytössääntöjä. Kenenkään sessiota ei saa lähestyä liian lähelle. Kaikenlainen häirintä on kiellettyä. Poikkeuksina ovat sellaiset tilanteet, joissa tällainen oheistoiminta on keskusteltu ja sovittu ennakkoon kaikkien kyseisen aktin osapuolien kesken. Toisten sessioihin luvatta mukaan tunkeminen on loukkaavaa, ja bileissä pyritään säilyttämään syvä yhteisymmärrys – kuitenkin yksilöllisiä akteja kunnioittaen. Tapsan mukaan Bizarre Clubin jäsenet ovat kaikki omaksuneet nämä säännöt, ja siksi tapahtumista on luotu vain jäseniltoja.

 

111

 

Yhdistyksen muu toiminta

Bizarre Club ei ole vain bileitä, joskin ne ovat merkittävä ja kaikista näkyvin osa sen toiminnassa. Kaiken toiminnan perusperiaatteena on tuoda yhdistyksen edustamaa skeneä tunnetuksi. Tämä toteutuu mm. infopuhelimen, nettisivujen sekä tiedotus-, markkinointi- ja luentotoiminnan avulla.

Infopuhelin oli ainakin allekirjoittaneelle mielenkiintoinen ulottuvuus kinkyilyyn perustuvan yhdistyksen toiminnassa, joten kerrottakoon lisää siitä. Bizarre Clubin infopuhelin avautui vuonna 2000, ja sen linjat kävivät kuumina liittyen mm. yhdistyksen toimintaan, yleisesti kinky-skeneen, fetisismiin ja sadomasokismiin. Myös muut vähemmistö- ja vaihtoehtoseksuaalisuuksiin ja niiden käytäntöihin liittyvät aiheet olivat suosittuja puheenaiheita. Puhelimeen vastaamisesta vastasi Tapsa itse, ja tämän myötä hän onkin auttanut monia löytämään oman paikkansa kinkyn kulttuurin kentältä. Vaikka nyttemmin puhelut ovat vähentyneet, on Tapsa tehnyt valtavasti töitä levittäen seksuaalisuuden alakulttuurien ilosanomaa sen kautta.

Tunnustus ja toiminnan kasvu

Elokuussa 2001 Tampereella järjestettiin Fetissifestarit, joissa myös Bizarre Club oli edustettuna. Yhdistyksen jäsenet olivat aktiivisia bileiden välineistön käyttämisen tontilla, ja jyväskyläläisten saapuminen saikin bileet viimeistään alkamaan. Näissä juhlissa Bizarre Club sai myös ensimmäisen tunnustuksensa menestyksekkäästä toiminnastaan, kun ensimmäinen Vuoden Kinkyteko-palkinto jaettiin. Palkinnon saajaa sai ehdottaa kuka tahansa, kunhan muisti liittää ääneensä lyhyen perustelun valinnastaan. Bizarre Club vei äänestyksessä murskavoiton. Meriittinä oli mm. se, että yhdistys oli omalta osaltaan kasvattanut merkittävästi yleistä kiinnostusta alakulttuuria kohtaan. Myös toiminnan levittäminen pääkaupunkiseudun ulkopuolelle nousi esille perusteluissa.

2000-luvun ensimmäisinä vuosina Bizarre Clubin toiminta jatkoi kasvamistaan. Tarvittiin entistä suurempia tiloja bileiden järjestämiseen, sillä kävijämäärä nousi kohisten. Yhä erilaisemmat seksuaalialakulttuurien edustajat löysivät tiensä Jyväskylään ja hotellit täyttyivät matkailijoista. Myös erotiikka-alan messut löysivät tiensä yhdistyksen toiminnan levittämiseen; Bizarre Club oli mukana mm. Jyväskylän erotiikkamessuilla vuosina 2001-2005, jossa se jakoi osastonsa pääasiassa Tapsan luotsaaman Antishopin kanssa. Messuvierailut ylsivät myös kotimaan rajojen ulkopuolelle, kun matka jatkui mm. Viroon ja Latviaan. Eräs merkittävä tapaus sattui Riikassa, kun Bizarre Clubin edustajisto saapui messualueelle tarkoituksenaan isännöidä omaa osastoaan. Paikalla heitä kuitenkin odotti aivan oma lavansa, joka tarkoitti ahkeraa esiintymistä varsinaisen esittelyn sijaan.

 

blogi3

 

Bizarre Club tänä päivänä

Bizarre Club jatkaa edelleen voittokulkuaan alakulttuurien mukaisten bileiden järjestämisessä Jyväskylässä. Nykyisin se on suurimpia fetish- ja bdsm-yhdistyksiä Suomessa. Jäseniä on rivistössä n. 500 edustettuna kaikista yhteiskuntamme ryhmistä; mm. homot, lesbot, biseksuaalit, parinvaihtajat ja transvestiitit sekä sinkut, pariskunnat ja porukat, mutta myös aivan tavalliset, uusia kokemuksia ja seksuaalisia ulottuvuuksia etsivät tahot. Bileitä järjestetään nykyisin useimmiten kahdesti vuodessa; keväällä ja syksyllä.

Yhdistys jatkaa myös seksuaalisuuden alakulttuureista tiedottamista aktiivisesti. Yhdistyksen edustajisto vierailee mm. messuilla, oppilaitoksissa sekä tapahtumissa luentoja ja esitelmiä pitäen sekä tiedottaa alan tapahtumista jäsenistölleen.

Liittyminen Bizarre Clubiin vaatii luonnollisesti vähintään 18 vuoden ikää. Jokaiselta jäseneltä on vaadittu – ja vaaditaan edelleenkin – vastuullisuutta ja tervettä maalaisjärkeä yhdistyksen tilaisuuksissa. Liittyminen yhdistykseen on aina 100% luottamuksellista. Vaikka yhdistys edesauttaa alakulttuurien leviämistä ja hyväksyntää, on tämän kaltainen toiminta kaikille uusille jäsenille turvallisuutta edesauttavaa.  Jokainen jäsen saa käyttöönsä jäsenkortin, joka on ikään kuin avain aivan uusille kokemuksille ja mielenkiintoisille kohtaamisille – Bizarre Clubin bileisiin.

Entä Sinä, rakas lukijani? Oletko tähän päivään asti etsinyt omia intohimojasi vastaavaa yhdistystä esimerkiksi sadomasokismin tai tietyn fetissin tiimoilta? Bizarre Club voi olla vastaus etsintöihisi, joten tutustu syvemmin yhdistyksen toimintaan täältä: http://www.bizarreclub.fi/.

Leikkisiä hetkiä kaikille.

– Lita

 

bileet2016-15-10-2b