Maanantai-aamu 4.7. ja kello aivan liian vähän. Kun ihmiset kärsivät yleensä käynnistymisongelmista viikon ensimmäisenä päivänä viikonlopun jäljiltä, oli päivä itselleni poikkeuksellisen sähköinen heti herätyksestä lähtien. Luvassa olisi vierailu Jyväskylään ja Suomen laajimpaan hyvänolon kauppaan, Antishopiin. Olin tutustunut yritykseen jo ennakkoon ja ymmärsin sen oikeasti valikoimaltaan ja tiloiltaan laajaksi – mutta astuessani ovesta sisään se ylitti kaikki odotukseni.

Antishopissa meitä vastassa oli hyväntuulinen ja reippaasti jo työnsä aloittanut henkilökunta. Pian seuraamme liittyi yrityksen omistaja, Tapio Ruppa. Mies esittäytyi ryhdikkään kädenpuristuksen kera ja ensivaikutelmani hänestä oli myönteinen heti alkumetreillä. Siirryimme rauhallisempiin tiloihin jutustelemaan yrityksestä, sen toiminnasta ja henkilöistä tämän kaiken takana.

Alkuun kerrottakoon itse yrityksestä. Nykyisin Pohjoismaiden laajin erotiikka-alan liike Antishop sijaitsee Jyväskylän keskustassa osoitteessa Gummeruksenkatu 5. Yrityksen historia alkoi vuonna 1965 Turusta. 1985 yritys muutti Jyväskylään. Antishop koki käännekohtansa ensimmäisen vaiheen vuonna 1999, kun Ruppa siirtyi uskollisen asiakkaan kengistä kaupan tiskin taakse työntekijäksi nähtyään rekryilmoituksen liikkeessä asioidessaan. Ansiokas työnteko tuotti hedelmää, kun silloinen omistaja sitten tarjosi Rupalle mahdollisuutta jatkaa jalanjäljissään. Näin Ruppa siirtyi yrityksen omistajaksi, mikä tarkoitti suuria muutoksia Antishopissa. Hän tutustui laajemmin yritystoimintaan ja päästi kaiken luovuutensa valloilleen yrityksen kehitystyössä. Remmiin liittyi myös Rupan vaimo. Antishopin kehitys lähti huimaan nousuun, ja hiljalleen jokusen kymmenen neliön tila laajeni 400 neliöön – Antishopin nykyiseen laajuuteen.

Yrityksen luonne koki Rupan ja hänen vaimonsa käsissä mullistavia muutoksia. Yritys aloitti ensimmäisenä alallaan seksuaaliterveyden huomioinnin toiminnassaan, korosti naisasiakkaiden roolia sekä otti entistä rohkeammin yhteyttä paikallisiin medioihin. Tila itsessään muutettiin avoimemmaksi, vähemmän piilottelevaksi ja viihtyisäksi. Ruppa kertoi tulleensa monesti parjatuksi hulluksi, mutta määrätietoinen mies ja hänen viehättävä vaimonsa jatkoivat omaa polkuaan. Kilpailijoiden liian läheinen tungettelu eliminoitiin valtaamalla viereisiä liiketiloja omaan käyttöön ja pariskunta laittoi itsensä likoon 100 prosenttisesti. Ruppa toi Antishopia esille jokaisessa siihen otollisessa käänteessä ja pian puskaradion taajuudet kävivät kuumana; yhä enemmän uteliaita ihmisiä lähestyi Antishopin ovea ja astui sisään. Menestystarina ja edelläkävijän status oli syntynyt.

Tuotteet

Tuotevalikoima Antishopissa on laaja; valikoimassa on huikeat 14 000 myyntiartikkelia. Rupan mukaan pintansa pitävät edelleen klassiset tuotteet; naisten keskuudessa erilaiset sauvat ovat edelleen suosiossaan. Miehillä valtaosa ostoksista on erektiorenkaita ja fleshlighteja. Erilaiset voiteet ovat suosittuja molempien sukupuolien keskuudessa.

Uusia tuotteita vaanitaan alan messuilla ja tapahtumissa, jotka on suunnattu alihankkijoille. Ruppa kertoo, että reissuilla tutustutaan tuotteisiin huolellisesti, jotta voidaan karsia halvat feikkituotteet ja löytää mahdollisimman laadukkaat yksilöt. Erityisesti Euroopassa tapahtumat ovat olleet menestyksekkäitä hankinnan kannalta. Etsinnät poikivat luotettavia yhteistyötahoja valmistajien keskuudesta, mutta koska maanantaikappaleet ovat inhimillisiä, jokainen koneella toimiva tuote testataan aina kaupantekohetkellä. Tuotteisiin tulisimme tutustumaan vielä tarkemmin, jahka pääsisimme kierrokselle Antishopin hykerryttävän monipuolisen valikoiman äärelle.

Seksuaaliterveyden rooli

Seksuaaliterveys ja tuotteet sen ympärillä on yksi Antishopin toiminnan peruspilareista. Yhteistyötä terveysalan ammattilaisten kanssa alettiin virittämään vuonna 2000, ja sen pohjalla oli henkilöstön oma kiinnostus seksuaaliterveyteen. Vuonna 2010 yrityksen tuotteita alkoi löytymään myös apteekkien valikoimasta erinäisten sairauksien hoidon välineiksi, sekä seksuaaliterveyden ylläpitoon. Esimerkkitapauksena Antishopin panoksesta kansantautien hoidossa puhe kääntyi syöpätapauksiin. Ruppa kertoi asiantuntevasti sädehoidon vaikutuksesta myös kaikkein pyhimpäämme; genitaalialueisiin. Myönteisten vaikutusten ohella sivuvaikutukset voivat hoidoissa olla vähemmän miellyttäviä. Naisilla hoidot voivat mm. vähentää genitaalialueen kudosten joustavuutta, mikä aiheuttaa kipua yhdyntätilanteissa. Tämä syö halukkuutta, mikä taas vaikuttaa yleisolotilaan heikentävästi. Antishop tarjoaa hoitokeinoksi dilataatiovälineitä, joilla ongelmaa saadaan lievennettyä. Näin seksielämän jatkuvuutta ja sen tuomaa hyvää oloa voidaan parantaa muutoin vaikean ajan keskellä. Miehien kohdalla Ruppa kertoo esimerkiksi peniksen surkastumisen ja erektiohäiriöt sädehoitojen sivuvaikutuksena. Apu tähän löytyy mm. penispumpuista, jotka stimuloivat peniksen verenkiertoa, ja antavat veitikalle lisää taistelutahtoa.

DN0A3673_web

Seksuaaliterveys ei liity ainoastaan valitettaviin sairastapauksiin, vaan se on läsnä myös elämän muissa käännekohdissa. Synnytys voi laittaa paikat koville ja repeämisiä voi tapahtua. Jotta kovan työn kipuja saataisiin lievennettyä ja jälkiparanelujen vaatima seksitauko ei veny pitkäksi, löytyy Antishopin valikoimasta myös voiteita, jotka esimerkiksi raskauden aikana säännöllisesti alakertaan hierottuna hoitavat ja parantavat joustavuutta.

Seksuaaliterveyden ylläpito ja seksuaalisuus itsessään ovat kaikkien oikeuksia. Toisille seksielämän ylläpito voi olla haasteellista tai lähes mahdotonta, mutta Antishopin yhteistyö myös esimerkiksi sosiaalialan toimijoiden kanssa mahdollistaa aistikkaat nautinnot myös niille, joilla siihen on erinäisiä esteitä. Nuorisotyön sekä päihde- ja mielenterveyspuolen kentälle Antishop on tarjonnut esimerkiksi kondomeja ja liukuvoiteita turvallisen seksin takaamiseksi; kouluissa tuotteita käytetään turvaseksin opetuksessa. Myös erinäisiin hoitolaitoksiin Antishop on toimittanut seksivälineitä. Puheemme kääntyi eritoten vammaisalalle. Kuten Ruppa hienosti asian kiteytti, kaikilla on tarpeita, mutta niihin vastaaminen voi omin toimin olla hankalaa.

Antishopin myyntikonsultit

Antishopin tuotteisiin ei tarvitse lähteä tutustumaan Jyväskylään saakka, sillä yritys on levittäytynyt pitkin Suomea kouluttamiensa myyntikonsulttien avustuksella. Myyntityöhön lähteminen vaatii pohjalleen peruskiinnostuksen myyntiin ja asiakastilanteisiin sekä rohkeutta puhua seksuaalisuudesta ja tuotteiden käytöstä. Myyjiltä toivotaan myös tarpeeksi ikää, jotta voidaan kohdata mahdollisimman luontevasti eri-ikäisiä asiakkaita; parikymppisiin väline-esittelijöihin voi olla yllättävän erilainen suhtautuminen kuin esimerkiksi nelikymppisiin tahoihin. Myyntityön perusperiaatteena on kuitenkin asiakaslähtöisyys, jolloin pyritään vastaamaan mahdollisimman monenlaisten asiakkaiden tarpeisiin. Siksi esittelijöitä on sekä naisia että miehiä. Antishopin henkilöstö hoitaa koulutuksen ja tutustuttaa myyjät tuotteisiin perinpohjaisesti, jotta asiakkaille voidaan tarjota mahdollisimman asiantuntevaa palvelua. Tällä hetkellä Antishopin myyntikonsultteja toimii ympäri Suomea kymmenisen kunta kappaletta.

Olen itse ollut kerran Antishopin konsultin esittelyssä. Esittely voitti mielenkiintoisuudessaan Tupperware-kutsut mennen tullen. Mikäli mahdollisuus tällaiseen esittelyyn tarjoutuu, menkää ihmeessä tutustumaan.

Liiketilakierrokselle!

Turinoinnin jälkeen lähdimme kiertelemään liikettä. Tutustuimme eri osastoihin, sekä kaupan merkittävimpiin tuotteisiin – myyntisuosikkeihin, uutuuksiin ja erikoisuuksiin. Kerroin aiemmin Antishopin 14 000 myyntiartikkelin valikoimasta, mutta tutustuessani tuotevalikoimaan, en kokenut runsaudenpulan aiheuttamaa ahdistusta. Kokemukseni oli enemmänkin se, että yksittäisten tuoteryhmien sisältä löytyi vaihtoehtoja kaikenlaisille nautiskelijoille.

DN0A3677_web

Hupi- ja lahjatavaraosaston (joka oli liikkeen ensimmäinen osasto) jälkeinen osasto olisi mielestäni melko lailla kaikille suositeltava; tarjolla on erilaisia liukuvoiteita, stimuloivia voiteita ja hierontaöljyjä. Erityiskiitoksen Rupalta sai Eros-niminen silikonipohjainen ja hoitava liukkari, jonka käyttöä suositellaan (kuten edellä mainittu) mm. ennen synnytystä. Muita erinomaisia käyttötarkoituksia on liukkaamman seksin lisäksi myös genitaalialueen limakalvojen yleishoito. Silikonipohjainen voide keräsi paljon myönteisiä puolia, esimerkiksi se ei tuhoa lelujen pintoja, se imeytyy iholta nopeasti eikä jätä tahmaista fiilistä. Lisäksi puhtaat silikonituotteet ovat hajuttomia ja mauttomia, ja täysin allergiavapaita. Itseni yllätti myös käytännöllisyys ulkoisten vaurioiden, kuten karvojen ajelun ja arpien aiheuttamien jälkien ehkäisyyn. Tuote päätyi myös omaan ostoskoriini.

DN0A3666_web

Sauvojen ja vibraattorien osasto liikkeessä oli vaikuttava. Materiaaleja, muotoja ja malleja oli mitä erilaisempia; välineitä löytyi aina perinteisistä simppeleistä sauvoista monimutkaisempiin laitteisiin. Sain käteeni erään insinöörin taidonnäytteeltä näyttävän sauvan, jonka Ruppa kertoi olevan käytöltään ehdottomasti parhaita ja kehutuimpia. Sauvamallin taika piilee siinä, että klitorikselle on oma värisevä osansa, jolloin stimulointi on monipuolisempaa ja nautinto taatumpaa. Markkinoille tämä mullistava malli tuli n. 16 vuotta sitten.

DN0A3674_web

Vibraattoreissa tarjolla oli niin kosmeettisiksi tuotteiksi naamioituja minivärisijöitä, kuten myös suuria, sähkövirralla toimivia pelejä. Vibraattorien ärhäkimmät mallit voivat olla joillekin käyttäjille liikaa, mutta kaikissa Rupan näyttämissä malleissa myös voimakkuutta ja värähtelyn tahtia saattoi säätää oman maun mukaisesti.

DN0A3684_web

Miehille oli liikkeessä oma hyllynsä, jonka tuotteissa oli edustettuna mm. orgasmin saavuttaminen ilman varsinaista erektiota tai peniksen käsittelyä. Laitteiden toiminta perustuu miehen lantionpohjan lihaksiston toimintaan. Laitteen käyttö vaatii pitkäjänteisyyttä ja rentoutumista sekä ”anaali on exit only -aluetta!” -periaatteen hylkäämisen, mutta Rupan myyntipuhe saa varmasti kenet tahansa harkitsemaan laitteen käyttöä; tuotteen kanssa on mahdollisuus niin pitkään ja suureen orgasmiin, kuin oma lihaksisto vain koskaan kestää.

Miesten osasto jatkui myös penispumppujen valikoimaan. Penispumpuista oli aiemmin puhuttu terveyspuolen yhteydessä, mutta käyttö ei tietenkään ole vain siihen rajattua. Pumppujen käyttö voi tuoda myös lisää mausteita perinteiseen seksielämään ja asettaa hyvän kilpailuasetelman viagra-pillereitä vastaan. Pumppujen maailma laajeni omissa silmissäni, kun kuulin ensimmäistä kertaa myös vesikäyttöisestä penispumpusta, joissa veden avulla luodaan käytön mahdollistava alipaine esimerkiksi kylvyssä. Tuote on uusi, sillä se on vasta noin viitisen vuotta vanha.

DN0A3696_web

Eräs mielenkiintoinen osasto löytyy lyhykäisten portaiden päästä omasta loosistaan. Kettinkejä, kahleita, huppuja, maskeja… Kyllä, täältä löytyy kattava valikoima fetissipuolen välineistöä mitä mielikuvituksellisimpiin akteihin! Ruppa oli aiemmin kertonut fetish-kulttuurin olevan erityisen lähellä hänen omaa sydäntään ja mieshän on vaimonsa kanssa tosiaan perustanut myös Bizarre Clubin, joka kokoaa yhteen fetish-kulttuurin intohimoiset kannattajat ja toimijat. Bizarre Club vaatii arvolleen oikeutetusti oman blogipostauksensa, joten malttakaa vielä sen tiimoilta. Takaisin siis Antishopin fetissituotevalikoimaan. Erilaiset kahlitsemisvälineet ovat ikisuosikkeja osaston tarjonnasta, mutta tonttia ovat alkaneet vallata myös erilaiset sähköllä stimuloivat välineet. Ruppa kuitenkin painottaa, että näiden välineiden kanssa on oltava kokemusta, jotta voi tarjota leikkikaverille nautinnollisia kokemuksia. Älkää siis lähtekö soitellen sotaan näiden välineiden kanssa, vaikka hifistely ja elektroniikka kiinnostaisivatkin kovasti. Huolellinen ja turvallinen tutustuminen on kaiken a ja o.

Fetissituotteet voivat kalskahtaa monille kipuna ja tuskana, toisen fyysisenä satuttamisena. Ruppa kertoi kuitenkin kärsivällisesti, ettei asia suinkaan aina ole niin. SM-seksi voi avata parhaimmillaan ovet aistikkaaseen ja kauniiseen kokemukseen, joka rikkoo rajoja perinteisen seksin ulkopuolelle. Nuupahtanut seksielämä voi myös saada uutta puhtia, kun auktoriteettiin tottunut kumppani sidotaan sängynpäätyyn kahlein ja ”sohvaperunoitunut” osapuoli saa käsiinsä vallan ja nautinnon tarjoamisen välineet. Toiminta perustuu esimerkiksi tiettyjen aistien poissulkemiseen, mikä terävöittää muita aisteja. Jäljelle jääneisiin aisteihin keskitytään, ja voitte vain kuvitella mitä kaikkea tämä mahdollistaa.

DN0A3705_web

Allekirjoittanut tunnustautuu räväköiden korkokenkien ystäväksi, ja ihoni nousi kananlihalle astuessamme liikkeen aarreaittaan; korkoja, niin paljon korkoja! Valikoima piti sisällään niin käsittämättömän kauniita – mutta myös käytöltään melko rajattuja – erikoisuuksia, mutta myös käytännöllisiä kaunokaisia, jotka toimivat erinomaisesti niin rohkeamman asun seksikkäänä perustana, mutta myös korrektimpien kekrien katseen kääntäjinä. Eräs ylpeyden aihe Antishopin kenkävalikoimassa on varmasti kiiltäväpintaiset ja alistavan korkeilla koroilla varustetut reisisaappaat, jotka saavat kenen tahansa huomion. Värivalikoimassa oli jopa klassisen mustan lisäksi myös räväkän pinkkiä sekä pornoa punaista.

Olen itse vieraillut useassa erotiikka-alan liikkeessä. Voin kuitenkin valehtelematta vannoa, että Antishop loi minuun lähtemättömän vaikutuksen. Monipuolisen ja avoimen liiketilan taustalla ei toimi vain ainutlaatuinen liike-idea, vaan myös asialleen omistautunut henkilöstö. Antishopin toiminnasta huokuu intohimo, joka kumpuaa sen perustajista. Yrityksen periaatteet on allekirjoitettu vakavasti ja Rupan pariskunta on luonut liekin, josta kaikkien on mahdollista hakea tulta omaan seksuaalisuuteensa.

Jos vielä pohdit mitä tehdä ylimääräisillä vapaapäivillä, tee road-trip Jyväskylään ja naputtele navigaattoriin Gummeruksenkatu 5. Löydät takuulla avaimet seikkailuun omaan seksuaalisuuteesi.

 

– Lita

 

Pssst… Klikkaahan itsesi tähän linkkiin, jonka takaa saat lisää tietoa Antishopista tai voit tilata tuotteita: http://antishop.fi/.